Print Friendly, PDF & Email

Είμαι σχιζοσυναισθηματική ασθενής από τον Αύγουστο του 1991. Το ξέσπασμα της αρρώστιας μου έγινε σε μια φάση της ζωής μου που μελετούσα εντατικά για εξετάσεις για το μεταπτυχιακό μου στην ηλικία των 25 ετών. Εκείνες τις ημέρες κατανάλωνα υπερβολικές ποσότητες καφεΐνης και δεν κοιμόμουν όσο έπρεπε. Υπήρχαν ολόκληρες νύχτες κατά τις οποίες δεν κοιμόμουν καθόλου διότι έπρεπε να μελετώ για τις εξετάσεις και να κάνω εργασίες για τα μαθήματα του μεταπτυχιακού. Μήνες πριν, είχα γεννήσει απανωτά δύο φορές.

Δε μπορούσα να δουλέψω στα δύο πρώτα χρόνια της αρρώστιας μου. Ίδρυσα μια μικρή εκδοτική εταιρεία το 1993, την οποία αναγκάστηκα να κλείσω ένα χρόνο αργότερα, αφού την υπερχρέωσα έπειτα από επιπόλαιες επιλογές και αποφάσεις. (Παρεμπιπτόντως, οι σχιζοσυναισθηματικοί ή οι διπολικοί πρέπει να μάθουν να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με τα χρήματα.) Μετά την αποτυχία της επιχείρησής μου, βυθίστηκα σε βαριά κατάθλιψη που διήρκεσε έναν ολόκληρο χειμώνα, με αυτοκτοκτονικές τάσεις και απόπειρες.

Ενδιαφέρον στη θεραπεία μου είναι το ότι, παρ’ όλο που ανελλιπώς έπαιρνα και παίρνω τα συμβατικά ψυχοτρόπα φάρμακά μου, πράγμα που με επιτυχία με έκανε να αποφεύγω τη μανία με έγκαιρες ρυθμίσεις της δοσολογίας του αντιψυχωσικού Melleril, τα συμβατικά ψυχοφάρμακα δεν κατάφερναν να με κάνουν να αποφεύγω την κατάθλιψη, δηλαδή το να κλαίω συχνά και με το παραμικρό.

Πέρυσι άρχισα ομοιοπαθητική θεραπεία παράλληλα με τη συμβατική θεραπεία. Πρέπει να ομολογήσω ότι η ομοιοπαθητική με βοήθησε πολύ ως προς την κατάθλιψη.

Σήμερα είμαι σε θέση να διδάσκω σε τάξη με μειωμένο ωράριο και να διοικώ μια αλυσίδα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών μαζί με το σύζυγό μου.
Αλλά η ομοιοπαθητική δεν είναι αποκλειστικά το μόνο πράγμα που είχε να μου προσφέρει η εναλλακτική ιατρική. Παράλληλα επισκέπτομαι τέσσερις φορές το χρόνο έναν ολιστικό γιατρό ο οποίος μου δίνει φυσικές ουσίες (αυτό το διάστημα παίρνω μουρουνέλαιο, σελήνιο και ανθοιάματα Μπαχ – έχω επίσης κάνει δύο σειρές ενέσεων βιταμίνης Β12 – και ασκούμαι τακτικά) και με έχει πείσει να προσαρμόσω το διαιτολόγιό μου στις επιταγές της ορθομοριακής διατροφής. Προσπαθώ να αποφεύγω ό,τι έχει στάρι, ζάχαρη, καφείνη, γάλα αγελάδας και χοιρινό. (Ο καθένας πρέπει να τσεκάρει τον ίδιο τον οργανισμό του για το ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγει, γιατί δεν είναι οι ίδιες για όλους τους ανθρώπους. Επίσης, πρέπει να γίνεται έλεγχος κάθε 6-8 μήνες). Επίσης έχω κάνει θεραπεία ενεργειακής εξισορρόπησης Neural Therapy, με ελαφρές ενέσεις προκαίνης πάνω σε ουλές και σημεία στο σώμα όπου υπήρχε ενεργειακό μπλοκάρισμα. Πρόσφατα επίσης άλλαξα τα σφραγίσματα αμαλγάματος που είχαν μείνει στο στόμα μου από παλιά, με λευκά σφραγίσματα.Τέλος, κάνω ψυχοθεραπεία, ατομική και σε επίπεδο ζευγαριού, σε πλαίσιο του δημόσιου τομέα.

Σήμερα η υγεία μου είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Από τις 6 ορμόνες που δυσλειτουργούσαν στον οργανισμό μου πέρισυ τέτοια εποχή, σήμερα δυσλειτουργούν μόνο δύο προς το παρόν. Μέχρι πριν λίγους μήνες δυσλειτουργούσε η ορμόνη Τ3 και είχα κλινικό υποθυρεοειδισμό σε πρώιμη μορφή, μη ανιχνεύσιμο στο αίμα, αλλά ανιχνεύσιμο σε μηχάνημα βιοσυντονισμού και σήμερα η λειτουργία της ορμόνης έχει επανέλθει, χωρίς συμβατικά φάρμακα.
Προσπαθώ να διατηρώ έναν υγιεινό τρόπο ζωής.Τα σκαμπανεβάσματα της διάθεσής μου είναι πια πολύ ήπια, σχεδόν φυσιολογικά, και δύσκολα παρατηρήσιμα από όσους βρίσκονται εκτός της οικογένειάς μου.

Πιστέυω ακράδαντα ότι η εναλλακτική ιατρική έχει πολλά να προσφέρει στους διπολικούς ασθενείς. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.